Francoise Bedel, Pascal Doquet, Weingut Klumpp, Villa Teresa, Azienda Agricola La Jara

Pascal Doquet

Na een jarenlange ervaring op het domain Jeanmaire Doquet van zijn familie, nu helaas niet meer in bedrijf, kocht Pascal Doquet het domein in 2004 weer terug. Volledig onafhankelijk, met de status Récoltant-Manipulant hetgeen betekent dat er geen druiven worden aangekocht en de wijn enkel en alleen van eigen druiven wordt gemaakt.

Pascal werkt alleen met gezonde methoden voor de bodem en de consument en dus een omschakeling naar biologische landbouw was het resultaat.

De wijngaarden bedekken 8,70 hectare in de Grand Cru Le Mesnil - sur - Oger , de Premiers Crus Vertus Bergères - les - Vertus en Le Mont Aime en uiteindelijk in de Perthois rond Vitry - le - François . Slechts twee rassen zijn aanwezig: 5 % Pinot Noir en 95 % Chardonnay , dit volgens de voorschriften van de Côte des Blancs

Het intensieve werk in de wijngaarden wordt doorgezet tijdens de vinificatie verlengd met de vinificatie, tweederde in tanks en een derde in vaten , gisting met behulp van inheemse gist om zodoende het terroir volledig tot zijn uiting te laten komen en vervolgens een lange rijping op fles.

Domaine Francoise Bedel et fils

In de Champagne zijn steeds meer kleine wijnproducenten actief in het zelf maken en bottelen van champagne. Een goede ontwikkeling die de diversiteit van de streek ten goede komt. Vrouwelijke wijnproducenten zoals Françoise Bedel zijn echter nog vrij zeldzaam.

De wijngaarden beslaan een oppervlakte van meer dan 8 ha in het gebied Crouttes-sur-Marne in het dal van de Marne. De wijnstokken zijn tussen de 20 en 30 jaar oud. De bodem bestaat uit klei en kalk of slib.

Vinificatie vindt plaats in roestvrij stalen vaten en op eikenhout. Rijping van 4 jaar.

Weingut Klumpp

Ulrich en Marietta Klumpp richtte de wijnmakerij in 1983 met slechts een halve hectare. Na de verhuizing naar de buitenwijken van Bruchsal bezitten zij nu een wijngaard van 23 hectare . Sinds 1996 wordt er ecologische gewerkt, ecologische gewirtschaftet. De zonen Marcus is nu  werkzaam als wijnmaker en Andrew is verantwoordelijk voor de wijngaarden, zijn completeren het familieteam. We zijn weer tevreden over de wijnlagering op hout voor de witte wijnen, hoofdzakelijk chardonnay tevens worden er goede uitgebouwde rode wijnen gemaakt

Villa Teresa

Prachtige frisse Prosecco van biologisch gecertificeerde druiven. Heerlijk fruit en aangename frisse mousse. Bij Villa Teresa maken ze al sinds mensenheugenis wijnen en nog steeds doen ze dat nog precies zo als hun voorvaderen. Zonder kunstmatige ingrepen dus! Waar ze wel innovatief in zijn is de verpakking. De Prosecco wordt afgevuld in hersluitbare flessen met de bekende "Grolsch" beugel. Na inschenken sluiten en die heerlijke mousse blijft helemaal intact.

Azienda Agricola La Jara

De Geografische ligging , hoeveelheid zonlicht , vocht en temperatuur zijn de eigenschappen die de heuvel hellingen van Conegliano en Valdobbiadene uniek maken. Op deze mooie heuvels , in de onmiddellijke nabijheid van de " Grave di Papadopoli " , ligt de boerderij genaamd La Jara wiens wijngaarden zich uitstrekken tot aan de oevers van de rivier de Piave , zij maken gebruik  van de methode van gecertificeerde biologische landbouw.

Dit land behoort toe aande Marion familie , de eigenaren van de boerderij La Jara sinds 1891 . De grote liefde van deze familie voor het land en zijn producten , doorgegeven van generatie op generatie , wordt nu bedreven door Massimo Marion met de hulp van zijn broer Paolo , die het uitvoeren van de boerderij sinds 1999 met hernieuwde energie .

De bodem zijn stenen, accumuleren warmte tijdens de dag om langzaam terug te keren tijdens de nacht, verheffen de frisse en verschillende geuren van de wijnen . Om het meeste van deze eigenschappen te maken , wordt veel aandacht besteed aan de teelt in de wijngaard , met de toepassing van de biodynamische principes , een zorgvuldige selectie van klonen . Tegenwoordig is de boerderij heeft verschillende " crus " , elk van hen heeft zijn eigen bijzonderheid .

Wijnproeverijen

Maandelijkse proeverij Biologische Wijnen

 

Wij organiseren elke maand een algemene proeverij in de Rechtstraat 49.

Onder begeleiding van Robert de Koning leert u tijdens deze proeverij onze biologische wijnen beter kennen.

U wordt ontvangen met een heerlijk glas prosecco waarna er 6 verschillende wijnen met u geproefd gaan worden. U kunt zich voor deze proeverijen individueel of als groep aanmelden.

Voor meer informatie klik op het glas

Openingstijden

Ruyters & De Koning Wijninkoop

Rechtstraat 49a

Winkelopeningstijden:

Maandag:         13:00 - 18:00

Dinsdag:          10:00 - 18:00

Woensdag:       10:00 - 18:00

Donderdag:      10:00 - 19:30

Vrijdag:           10:00 - 18:00

Zaterdag:         10:00 - 18:00

Zondag:           10:00 - 17:00 

 

KvK Nr. 54906091

BTW Nr. NL156288965B01

Rechtstraat 49 A

6221 EG Maastricht

Tel: 0031-433210079

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Accepteren

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.