Domaine Josmeyer en Domaine Mittnacht et frères

Josmeyer

Dit familiebedrijf uit Wintzenheim, even ten westen van Colmar, bezit 28 hectare wijngaard die sinds 1999 op biologisch- dynamische wijze bewerkt worden. Hierbij wordt zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen op de meest natuurlijke wijze wijnbouw bedreven. Jean Meyer bottelt de wijnen als cépage met verplichte vermelding van het druivenras op het etiket. Witte wijnen met raffinement en een verfijnde, droge smaak. Gastronomisch breed inzetbaar. De Engelse wijnexpert Tom Stevenson beschouwt Josmeyer zelfs als de beste Elzas producent met bovendien de beste prijs- kwaliteitsverhouding!

Domaine Mittnacht et Frères

Het domaine Mittnacht is gevestigd in het plaatsje Hunawihr onder de rook van Ribeauvillé. De jonge en dynamische neven Christophe en Marc Mittnacht staan in voor de voortreffelijke kwaliteiten van hun wijnen. Een deel van hun wijngaarden vallen onder de Cru's en Grand Cru's zoals Muehlforst, Rosacker en Osterberg.

Over het omschakelen naar de biologische wijnbouw verhaalt Christoph Mittnacht als volgt: De diversiteit van de verschillende percelen van ons domein, de klimatologische en geologische omstandigheden en vooral onze behoefte om ons vak beter uit te oefenen, zijn de criteria die ons bewogen hebben om, in 1999, over te gaan tot de biologische, door Ecovert gecertificeerde, wijnbouw.
Met volle overgave zijn wij begonnen om de onkruidverdelgers, kunstmest en chemische insecticiden te laten voor wat ze zijn. We hebben het gras tussen de druivenstokken laten groeien. We bemesten met eigen compost en maken gebruik van diverse natuurlijke middelen om een zuiver product aan onze klanten te bieden. We geven de wijngaard kracht om zich op een natuurlijk wijze te verdedigen tegen ziektes en de karakteristieken van de bodem behouden.
De druivenstok is, zoals alle planten, afhankelijk van het milieu: de grond, maar ook de lucht, de zon etc. De ritmes van zon en maan geven, afhankelijk van de dagen van het jaar, impulsen aan de wortels, bloemen en druiven. Uiteindelijk wordt hierdoor ook het werk in de wijngaard bepaald. Gebaseerd op observatie en experimenten kent de biodynamische arbeid twee kanten, n.l. 1: het werk gebaseerd op bodem en wortels van de druivenstokken en 2: het werk gericht op de groei en rijping van de druiven.

Wijnproeverijen

Maandelijkse proeverij Biologische Wijnen

 

Wij organiseren elke maand een algemene proeverij in de Rechtstraat 49.

Onder begeleiding van Robert de Koning leert u tijdens deze proeverij onze biologische wijnen beter kennen.

U wordt ontvangen met een heerlijk glas prosecco waarna er 6 verschillende wijnen met u geproefd gaan worden. U kunt zich voor deze proeverijen individueel of als groep aanmelden.

Voor meer informatie klik op het glas

Openingstijden

Ruyters & De Koning Wijninkoop

Rechtstraat 49a

Winkelopeningstijden:

Maandag:         13:00 - 18:00

Dinsdag:          10:00 - 18:00

Woensdag:       10:00 - 18:00

Donderdag:      10:00 - 19:30

Vrijdag:           10:00 - 18:00

Zaterdag:         10:00 - 18:00

Zondag:           10:00 - 17:00 

 

KvK Nr. 54906091

BTW Nr. NL156288965B01

Rechtstraat 49 A

6221 EG Maastricht

Tel: 0031-433210079

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Accepteren

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.